Behandelingen & tarieven

Intake & onderzoek (€85,- incl btw)

De intake bestaat uit een vraaggesprek met de eigenaar en onderzoek van het paard. Tijdens de intake probeer ik gelijk een stukje te behandelen en tips mee te geven, zodat u direct aan de slag kunt met uw paard. De intake duurt gemiddeld 60 tot 75 minuten. Let wel op, na de behandeling mag uw paard twee dagen niet gereden worden.

 

Zowel voor de intake als de vervolg behandelingen reken ik reiskosten. Binnen een straal van 15 kilometer vanaf de postcode 2614LC worden er geen reiskosten in rekening gebracht. Boven de 15 kilometer geldt een tarief van 19 cent per kilometer.

Behandeling (€80,- incl btw)

De behandeling van het paard duurt gemiddeld 45 minuten en bestaat uit de volgende onderdelen:

Mobiliseren

Het mobiliseren van de gewrichten, ter versoepeling of om de functie van het gewricht te herstellen.

Masseren

Masseren en diverse rektechnieken. Ik masseer uw paard ter verbetering van de doorbloeding, vermindering van zwelling en een gespannen spier weer laten ontspannen. 

Dryneedling

Bij Dryneedling prikken wij met een dicht naaldje zonder vloeistof een triggerpoint (gespannen spierknoop) aan. Hierdoor springt deze spierknoop los en komt de spier weer op lengte en daalt de spierspanning met als gevolg meer beweeglijkheid en minder pijn.

En is dit hetzelfde als acupunctuur?
Nee dat zeker niet. Bij dryneedling gebruiken wij wel dezelfde naalden, maar hebben een ander doeleinde. Ook mag dryneedling alleen toegepast worden door dierfysiotherapeuten en dierenartsen. Voor andere disciplines is het bij de wet verboden om deze techniek te gebruiken.

Oefentherapie

Oefentherapie ter verbetering van spierkracht, beweeglijkheid en coördinatie.